מכונות וירטואליות שימושיות למגוון מקרי שימוש, אישיים ועסקיים, והכי טוב, יש דרכים טובות ליצור מכונות וירטואליות מבלי לשלם עבור תוכנה.
בעוד שהפתרונות הארגוניים הטובים ביותר מגיעים עם דמי רישוי, אין שום צורך שהמשתמש הביתי יוציא אגורה כדי ליהנות מהיתרונות של מכונה וירטואלית של Windows.
במאמר זה נציג את הכלים החינמיים הטובים ביותר ליצירת מכונות עבור Windows 10 ו- 11.
הפתרון המלא הטוב ביותר: VMware Workstation Player
בטח שמעתם על VMware ואתם בוודאי חושבים שהיא מגיעה עם מחיר רישוי די יקר. זה לא לגמרי שקרי, אבל זה רחוק מלהיות נכון.נגן VMware Workstationהיא גרסה חינמית לחלוטין של תוכנת ה-VM השולחנית שלה, Workstation Pro. ישנם הבדלים בין השניים, וכמה תכונות שימושיות, כמו צילומי מצב, שמורות לגרסה בתשלום. אבל לרוב, זה אותו דבר.
אולי באופן מפתיע, VMware Workstation Player גם לא דורש חומרה מתקדמת במיוחד להפעלה. באופן טבעי, ככל שיש לך יותר משאבים, כך ה-VM שלך יפעלו טוב יותר, אבל אפילו במחשב ישן יותר אתה לא נענש יותר מדי. אתה עלול להיתקל בבעיות תאימות בחומרה מסוימת אם תנסה לעשות וירטואליזציה של Windows (וירטואליזציה מקוננת), אבל זה אפשרי לחלוטין, בדיוק כמו כל הפצת לינוקס שאתה יכול לחשוב עליה.
Workstation Player מספק גם כלים נוספים כגון וירטואליזציה של GPU, תמיכה ב-USB ותוספי VMware Tools מאפשרים לך לכבות ולהשהות בצורה חלקה מכשירי VM מבלי שתצטרך לפתוח אותם. בבסיסו, VMware Workstation Player הוא ממש קל לשימוש, עם כמה תכונות מתקדמות יותר אם אתה רוצה לצלול קצת יותר לעומק. הביצועים גם טובים מאוד, אם כי אחת המגבלות של הגרסה החינמית היא שאתה יכול להפעיל רק VM אחד בכל פעם.
הטבות
- חינם לשימוש אישי.
- וירטואליזציה של GPU.
- קל לשימוש.
- דרישות חומרה נמוכות למדי.
חסרונות
- לא ניתן להפעיל מספר VMs בגרסה חינמית.
- כמה פונקציות שימושיות שמורות לגרסה בתשלום.
מקום שני: Oracle VirtualBox
VirtualBoxמאת Oracle היא תוכנה חינמית שעובדת אפילו על גרסאות ישנות יותר של Windows אם אתה תלוי בחומרה ישנה יותר. מבחינת ביצועים, היא לא ממש שווה ל-VMware, וזו הסיבה שהיא מדורגת במקום השני בדירוג הזה, אבל עבור רבים היא בהחלט תהיה בחירה טובה יותר.
אין תכונות שמורות לגרסה בתשלום ו-Oracle תומכת ב-VirtualBox אפילו עד היום. אם אתה מסתובב מכשירי VM לעתים קרובות, זהו כלי מוצק שיש בארסנל שלך, התומך גם ב-VMs של Windows ו-Linux (רק משתמשי Mac יכולים להתקין Mac VM ב-VirtualBox).
אורקל מספקת גם מגוון של מכונות וירטואליות מובנות מראש המיועדות למפתחים ויש חבילת תוספים רשמית שמוסיפה כמה תוספות שימושיות כמו תמיכה ב-USB, RDP והצפנת דיסק. חבל שהממשק נראה קצת מיושן ולפעמים נראה כאילו הקמת VM דורשת כמה שלבים יותר מדי. אבל אי אפשר להתווכח עם האיכות, במיוחד כשהיא תמיד תהיה בחינם לגמרי.
הטבות
- חינם וקוד פתוח.
- ביצועים טובים.
- תומך כמעט בכל דבר.
- הרחבה רשמית להעברת USB ו-RDP.
חסרונות
- ממשק משתמש מיושן.
- הגדרת ה-VM יכולה להיות קלה יותר.
פתרון משולב ב-Windows: Microsoft Hyper-V
אם אתם צריכים פתרון פשוט ומעדיפים לא להתקין תוכנה נוספת, יש כמובן Hyper-V, המובנית ב-Windows 10 ו-Windows 11. זה אם אתם משתמשים בגרסת Pro או Windows Server. לרוע המזל, ב-Windows 10 Home ו-Windows 11 Home, אינך יכול להשתמש ב-Hyper-V. זה כנראה השלילי הגדול ביותר.
אבל בעוד Hyper-V הוא די בסיסי, הוא ידידותי למשתמש ואם אתה לא מחפש תכונות מתקדמות כמו האצת GPU, זה כלי משובח לחלוטין.
התמיכה במערכות הפעלה אורחות משתרעת על Windows, Windows Server ו-Linux, ולמרות שאתה עשוי להיתקל בבעיות תאימות עם כמה הפצות לינוקס, בסך הכל אתה יכול לצפות לחוויה טובה.
הטבות
- משולב עם Windows 10 ו-11.
- קלות שימוש.
- תמיכה יציבה עבור מחשבי VM Linux.
חסרונות
- דורש מהדורות Pro של Windows או Windows Server.
- תכונות בסיסיות.
מַסְקָנָה
עבור משתמש ה-VM האינטנסיבי ביותר, הבחירה ב-VMware Workstation Player היא בחירה נבונה. למרות שלגרסה החינמית יש כמה מגבלות, אף אחת מהתכונות הבסיסיות לא שמורה לגרסה בתשלום ובסופו של דבר, אם אתה צריך יותר, יש לך אפשרות לשדרג.
VirtualBox לא כל כך טוב בסך הכל, אבל הוא יתאים לרוב האנשים, וראוי לציין את התמיכה המתמשכת של אורקל, כמו גם אופי הקוד הפתוח של התוכנה. עם זאת, ממשק המשתמש בהחלט יכול להשתמש בליקק צבע כדי לרענן אותו.
Hyper-V הוא ללא ספק החלש מבין הגרסאות, אבל הוא מובנה בכמה גרסאות של Windows ולשימוש מהיר ובסיסי ב-VM הוא מתאים באופן מושלם. לא משנה מה תבחר, תוכל להפעיל מערכות הפעלה חלופיות בקלות וללא עלות ב-Windows 10 ו-Windows 11.